BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Sabiha Gökçen Anaokulu

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. yılı okulumuzun bahçesinde öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında okulumuz öğrenci ve öğretmenleriyle Balıkesir Lisesi Bando Takımı eşiliğinde okulumuzun etrafında Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşümüze eşlik eden İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Yakup KARANFİL, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Ahmet CENGİZ' e, Balıkesir Lisesi Bando Ekibi öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuritetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 24 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı ile koordinasyon sağlanarak okulumuza davet edilen gazilerimiz ile söyleşi gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz merak ettikleri soruları gazilerimize sorma fırsatı buldu. Gazilik madalyasının nasıl verildiğini öğrendi. Gazilerimize şükran ve teşekkürlerini iletti. Etkinliğimize katılım sağlayan Hasan Basri AMAN, Sinan ATKALE ve Mehmet GÜÇKAN gazilerimize saygılarımızı sunar, teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 25 Ekim 2023 tarihinde okulumuz öğrencileri, velilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla 100 Yılda 100 Uçurtma Şenliği düzenlendi. Ayyıldızlı, kırmızı beyaz uçurtmalarla cumhuriyet çoşkusu göklere taşındı. Öğrencilerimiz Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticleri ile birlikte Ayyıldız ve etnik motifler baskısı yaptığı tişörtleri giyerek katılım sağladı.Şenliğimize Destekleri ve katılımları için Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin KEREN, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup KARANFİL, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Rıza KILINÇ, Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Süreyya ERAY ve usta öğreticilerimize, tüm öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK, eşi Fatma Nur ŞILDAK Hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali TATLI, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Çetin KEREN ve Altıeylül Temel Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa URAS eşliğinde okulumuzu ziyarette bulunarak minik öğrencilerimizle bir araya geldiler.  Kendilerine bu güzel ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okul Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmenimiz Berat KAYNAK tarafından hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele broşürümüz.