BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Sabiha Gökçen Anaokulu

Nis

Okulumuza ismini veren Dünyanın İlk Kadın Savaş Pilotu Sabiha Gökçen'i Anma törenimizi Hasan Can Kültür Merkezi'nde yaptığımız çeşitli gösteriler ve  sergimiz ile gerçekleştirdik. Tüm öğrencilerimizin sahne aldıkları tören, Atatürk ve Minik Sabiha'nın tanışması draması, Gökyüzü Olsam isimli rond gösterimiz, kafkas ve halk oyunları gösterilerimiz şenlendi.Ritm öğretmenlerimiz Nuri DAĞDELEN ve Ayşe ORAL YANIK'ın büyük ve küçük yaş gruplarımızla hazırladıkları ritm grubu  izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.Programımızda bizleri yalnız bırakmayan 9.Ana Jet Üssü Komutanımızın eşi Sn. Duygu ÖZÇELİK'e, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Sn. İsmail Baha TORUN ve eşi hanımefendiye,Balıkesir 9. Ana Jet Üssü Pilotlarına,  Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Sn. Şükran BÜYÜKHAN'a,Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Çetin KEREN'E, programımıza renk katan sevgili öğrencilerimize, Hayatın Ritmini Yakala grubuna, özveri ile çalışan değerli öğretmenlerimize ve heyecanımıza ortak olan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladık. Ritm öğretmenimiz eşliğinde hazırladığımız gösteri ile Balıkesir Avlu'da yapılan programda gösterimizi sergiledik. 4 Yaş grubu öğrencilerimizin hazırlamış oldukları çeşitli gösterilerle de okulumuzda kutlamamızı gerçekleştirdik. Bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Sn Valimiz İsmail USTAOĞLU, Altıeylül İlçe Kaymakamı Sn. Turgay Hakan BİLGİN, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sn.  Ali TATLI ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Çetin KEREN okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizin Ramazan Bayramı heyecanına ortak oldular.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yılında öğrencilerimizin hazırlamış oldukları gösteriler ile anma törenimizi gerçekleştirdik.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü haftasında İstiklal Marşını güzel okuma yarışması düzenledik. Sabah ve öğle gruplarımızda sınıflarından en güzel okuyan öğrencilerimiz arasından birincilerimizi seçtik. Katılım gösteren tüm miniklerimiz gönüllerimizin birincileri hepinizi sevgiyle kucaklıyoruz.

Mrt

Afet Bilinci kapsamında okulumuzda olası bir deprem anında nasıl korunacağımızı öğrenerek, deprem tatbikatı yaptık.

Şbt

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından yürütülen Veli Akademisi kapsamında ;açılışını valimiz Sayın İsmail USTAOĞLU'nun gerçekleştirdiği "Çocuklarda Sınırlar Ve Sorumluluk Bilinci Geliştirme "konulu seminer okulumuzda gerçekleştirildi.Sunumu okulumuz Psikolojik Danışmanı Berat KAYNAK tarafından gerçekleştirilen seminere çok sayıda velimiz katıldı.Programın hazırlanmasında emeği geçen eğitimcilerimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

2023/2024 Eğitim Öğretim yılı Yarıyıl Karne Töreni'mize katılarak karne heyecanımıza ortak olan, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Ramazan AYDOĞDU ve Rıza KILINÇ'a teşekkür ederiz.

Ock

Enerji Tasarrufu Haftasında okulumuzda çeşitli etkinlikler yaparak enerjiyi israf etmemenin önemini kavradık.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sevgili yazarımız Gülay ÜNAL'I okulumuzda ağırladık. ''Şıngır Şıngır da Gezerim'' kitabımızı hem yazarımızdan dinledik hem şarkılarla eğlendik. Kendisine teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık Ayı etkinliklerimiz

Ara

İnsan Hakları Ve Demokrasi Haftası Etkinlikleri kapsamında  "Sinema İzlerken Ne Yiyelim "seçimi yaptık.Öğrencilerimiz Seçim yapmanın önemini ve seçim kurallarını öğrendiler.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında aile katılımları ile sınıf kitaplığımız da bulunan kitapları inceleyerek eskimiş, yırtılmış ve sayfası eksik kitapları belirleyerek kitap hastanesi götürdük. Kitaplarımızın bu hale gelmemesi için nasıl kullanmalıyız diye beyin fırtınası yaparak afişlerimizi  hazırladık.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayı Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasında okulumuzda yaptığımız geleneksel ürünlerimiz sergisinde hem görsel olarak bilmediğimiz ürünlerle tanıştık hem de ununtulmaya yüz tutmuş isimleri öğrendik. Güğüm, İbrik, Mandolin, Peştemal, 3 etek gibi kelimeleri hem öğrendik hem görsel olarak tanıdık.

Ara

Balıkesir Güzel Sanatlar Akademisi ile birlikte Çömlek Sanatçısı Nefise KADIOĞLU bugün okulumuzda misafirdi. Geleneksel sanatlarımızdan olan çömlek yapımını hem anlattı hem öğrencilerimizle birlikte çömlek yaptılar. Kendilerine bu güzel etkinlik için teşekkür ederiz.